Vores tv-serie solgt til DR!

Copycats!

Hvor er jeg dog oprigtig talt glad for at der findes copycats i denne verden, der stjæler teksterne på mine hjemmesider, kopierer mine Adwords kampagner og efterligner form og indhold på mine præsentationsvideoer og den slags – helt ned til mindste detalje nogle gange!

Foruden dem var jeg nemlig aldrig i samme udstrækning blevet tvunget ud i at tænke i andre baner og hele tiden holde mit indhold nyt, unikt og opdateret!

copycat

Jeg har før oplevet, at folk i samme branche som mig nupper en del af en tekst fra mine hjemmesider eller at de kopierer ordlyden i en Adwords kampagne eller lignende. Der er ikke rigtig noget at gøre ved det, for det er ikke ulovligt og selvom det var, er det praktisk talt umuligt at bevise hvem der gjorde hvad først. Det er til gengæld rigtig uopfindsomt og i det hele taget bare dårlig stil.

Forleden faldt jeg f.eks. over en århusiansk kollega, der også arbejder med videoproduktion. Nysgerrigt klikkede jeg ind på deres præsentationsfilm. Jeg kunne med det samme se, at opbygningen var nogenlunde den samme med samme bjælke i bunden med beskrivende tekster – nogle af dem sågar med samme ordlyd. Men fred være med det da – det kan jeg næppe postulere at have patent på.

Hvad der til gengæld slog mig, var en sekvens om såkaldte “green screen optagelser”. Tilbage i marts 2011 lavede jeg denne lille sekvens til min showreel, for at illustrere overfor usagkyndige hvad green screen optagelser er og hvad de kan. Denne idé har min århusianske kollega så lige taget til sig.

Se nedenstående videoklip og se om du kan spotte ligheden:

…Han har sågar fundet de samme stock baggrunde og brugt dem i deres eksempel, imponerende – og point for anstrengelsen!

Anyway, det er bl.a. sager som ovenstående, der gør at jeg jævnligt opdaterer tekster, showreels og den slags, for jeg vil nødig have skudt i skoene at være ham, der kopierede den anden. Det betyder til gengæld, at der hele tiden er udvikling i virksomheden.

Så tak, alle I derude, der stjæler med arme og ben – uden Jer havde min virksomhed ikke været den samme!

Nu vi snakker om copycats, så kom jeg lige i tanke om en musikvideo jeg lavede helt tilbage i 2008, for her indgår der nemlig en del copycats.

Se videoen her og tjek derefter behind the scenes videoen ud nedenfor – apropos green screen optagelser i øvrigt…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores tv-serie solgt til DR!