Dream Theater og hvordan jeg fik min guldplade

1080p Full HD video skarpere end 4K?

For noget tid siden modtog vi en dejlig gadget kaldet en “Odyssey 7Q” fra Convergent design.

odyssey7q

7Q’eren er i sig selv en rigtig lækker 7,7″ field monitor der vejer blot 560 gram. Men den er meget mere end dette.

Indbygget i den er nemlig også en optagefunktion, der gør det muligt at optage i ukomprimeret 4K opløsning, bl.a. fra et Sony FS700 kamera, som vi er de stolte ejere af.

Læs mere om Odyssey 7Q her.

Ukomprimeret 4K video fylder dog en frygtelig masse – ca. 13MB pr. frame = 325MB pr. sekund = 19,5GB pr. minut! Hvilket gør det temmelig svært at arbejde med.

På nuværende tidspunkt er der ikke mulighed for at optage 4K i et komprimeret format – det bliver dog snart muligt via en firmware opdatering.

Til gengæld har udviklerne tilføjet et optageformat i 1080p, der er nedsamplet fra 4K billedet og dermed giver et KNIVSKARPT billede der ikke har set noget sidestykke! De færreste vil tro at et almindeligt HD format ville kunne stå så skarpt, men det kan det altså!

Dette nye “format” er blevet døbt 4K2HD.

Der er altså ikke tale om et nyt videoformat som sådan, men “blot” et 1080p HD billede, der er fremkommet ved at køre FS700 kameraets 4K billede ned i en opløsning på 1920×1080, hvorefter det er komprimeret i ProRes422 (HQ).

Se blot forskellen på dette billede:

Til venstre: 4K2HD i ProRes422. Til højre: AVCHD i 24Mbps.

Til venstre: 4K2HD fra Odyssey 7Q . Til højre: AVCHD fra FS700.

Vi har også selv lavet en lille videotest, hvor vi har prøvet at zoome ind i billedet for at vise forskellen (videoen er helt ugradet).

Se videoen her (husk at se den i HD i fuld skærm):

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dream Theater og hvordan jeg fik min guldplade