Adobe Creative Cloud oktober 2013 update 12.1!

Videoproduktion: essentielle programmer og plugins

Der er en del, der har spurgt hvilke programmer og andet software vi bruger hos Eyelight, så her får I lige en rundown over det vigtigste:

Adobe Creative Cloud

En absolut essentiel programpakke med fantastiske programmer som Premiere Pro, After Effects, Photoshop, Illustrator og over 20 andre stykker software af en rigtig høj standard.

Creative Cloud er første version af programserien, hvor man betaler et abonnement pr. måned for at bruge programmerne. Hele Creative Cloud pakken koster kr. 365,- ex. moms pr. måned. Til sammenligning kostede den tidligere version, Adobe Creative Suite 6 Master Collection over kr. 25.000,-!

Før i tiden udkom der ca. hver 18. måned en ny version af programserien, som man skulle købe på ny eller med en form for opgraderingsrabat. Nu fortsætter man blot sit abonnement og får løbende opdateringer på alle programmer. Det betyder f.eks. at man efter 18 måneder blot har betalt kr. 6570,- for hele pakken – det er vist til at overleve for de fleste!

Er man på et meget stramt budget og ikke har brug for fuld adgang til alle programmer hele tiden, kan man med fordel købe sig adgang til et enkelt program i en måned for kr. 183,-. Dvs. sidder man lige og skal redigere et lille projekt, kan man f.eks. købe sig adgang til Premiere Pro for et meget beskedent beløb – genialt!

Er man studerende, får man hele Creative Cloud pakken for kr. 149,- pr. måned inkl. moms!

Man kan i øvrigt også prøve hele Adobe Creative pakken kvit og frit i 30 dage helt uden begrænsninger (på nær et par eksport codecs).

adobe-creative-cloud-splash-620x310 Læs mere om Adobe Creative Cloud og priserne.

Premiere Pro CC

Når det kommer til professionelle redigeringsprogrammer er der i virkeligheden kun 3 store spillere: Premiere, Final Cut og Avid. Jeg har redigeret i Adobe Premiere siden slutningen af 1998, så jeg har selvfølgelig en klar forkærlighed for dette program. Jeg har et par gange igennem tiden forsøgt mig med Final Cut men følte mig aldrig helt tilpas i programmet, hvilket gik ud over effektiviteten. Avid har jeg også arbejdet med (klippede bl.a. Paradise Hotel sæson 3 + 4 i Avid) men igen følte jeg mig begrænset og langsom i forhold til når jeg arbejdede i Premiere.

Premiere Pro har udviklet sig meget især indenfor de sidste par år. Adobe har gjort meget for at Final Cut og Avid brugere føler sig hjemme i programmet ved at inkludere en masse presets og workspaces, der minder om de andre programmer.

Det der dog virkelig sælger Premire for mig er at man kan hive stort set alle slags videoer ind i programmet og så kører det bare! Ikke noget med at man skal konvertere filerne til et bestemt format først. Jeg har klippet produktioner med store RED 4K filer på min laptop, som Premiere godtager uden nogen form for konvertering. Gang på gang hører jeg om Final Cut brugere, der er ved at gå ud af deres gode skind over at skulle bruge halve og hele dage på at konvertere deres materiale før de kan arbejde med det – godt man ikke spilder tid på dette 🙂

En fantastisk feature i Premiere er den såkaldte CUDA acceleration. Grafikkortet udnyttes her til at afspille videoklippene i Premiere uden at trække på computerens CPU. I praksis betyder det uhyre hurtig og effektiv afvikling af videoklip på tidslinien uden rendering eller “frame drops”. I praksis betyder det at almindelig afspilning af et 1080p klip på tidslinien kun bruger ca. 20% af min laptops CPU. Jeg kan have ca. 6 videolag blændet oveni hinanden i fuld HD 1080p før min laptops CPU begynder at blive presset!

Der udover er programmer som Premiere Pro, Photoshop, After Effects og Audition fuldt integreret med hinanden, hvilket betyder at man kan have en After Effects composition i sin Premiere tidslinie. Når man ændrer i projektet i After Effects, opdaterer den automatisk filen i Premiere. Og så fremdeles med f.eks. Photoshop filer.

After Effects

After Effects CC bruger vi på daglig basis i produktionen af stort set alt hvad vi laver. Rigtig mange animationsvideoer bliver skabt udelukkende i After Effects men også f.eks. colorgradingen af Single.dk er lavet i programmet:

After Effects plugins

I After Effects bruger vi en lang række af plugins, der alle er med til at bringe production value ind i vores produktioner. Nogle af disse plugins vil jeg beskrive mere detaljeret i separate blogindlæg, men her er et rundown af de vigtigste:

  • Twixtor – absolut uundværligt plugins til at lave glidende slowmotion sekvenser fra normal video. Version 6 er accelereret af grafikkortet, hvilket gør dette plugin lynhurtigt!
  • ReelSmart Motion Blur – laver kunstigt motion blur på videoer, der f.eks. er skudt med høj shutter eller på klip der er speedet op.
  • Optical Flares – skaber såkaldte lens flares, en effekt der i den virkelige verden opstår, når en lyskilde skinner direkte i kameraets optik. Vi bruger også dette plugin til colorgrading, f.eks. ONLY reklamefilmen.
  • Trapcode Suite – en serie af meget brugbare plugins, den vigtigste værende Particular, der genererer realistiske partikeleffekter som f.eks. røg, ild, vand og meget mere.
  • Beauty Box – én af vores små “hemmeligheder” som vi ofte bruger i f.eks. musikvideoer og reklamer. Plugin’et bruges primært til at fjerne rynker og ujævnheder hos personer i billedet ved at hudtoner ud.
  • Element 3D – et meget kraftfuldt og lynhurtigt plugin til at generere 3D animationer med direkte i After Effects. Testfilmen “City of Eyelight” er bygget op og renderet direkte i After Effects på en almindelig laptop.

Cinema 4D

Over de seneste par år har vi i stigende grad lavet flere og flere videoproduktioner med 3D animationssekvenser og til disse har vi primært brugt Cinema 4D, et utrolig brugervenligt og effektivt program. I filmen om GreenSpeed er mange af animationssekvenserne lavet i Cinema 4D:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Adobe Creative Cloud oktober 2013 update 12.1!