Videoproduktion: essentielle programmer og plugins

Timelapse videooptagelser med Genie

På det seneste har vi skudt rigtig mange timelapses for forskellige kunder.

En “timelapse” er når man lader et kamera filme eller tage billeder over en længere periode, for efterfølgende at afspille sekvensen i højt tempo. Det kan bruges til at give et overblik over en langvarig proces eller som et stilistisk greb.

Traditionelt vis monterer man kameraet så det ikke bevæger sig for at opnå et roligt billede. Billedet bliver statisk men indholdet kan alligevel gøre klippet spændende.

Man kan dog også lave timelapses med et bevægeligt kamera. Man kan f.eks. montere det på køleren af en bil og lade det filme ens tur gennem byen.

Vi har gjort noget andet: vi har investeret i en Genie!

En Genie er en motoriseret “computer” man monterer under kameraet. Den indstilles til at panorere eller trække et kamera, f.eks. på en skinne eller stående på et skateboard eller lignende.:

Genie

Derefter programmerer man Genie ved at fortælle den hvor langt den skal køre, over hvor lang tid og hvor tit den skal sende signal til kameraet om at tage et billede.

Her er en lille timelapse natoptagelse, hvor Genie er blevet brugt til at kontrollere kameraets glidende bevægelse:

Og her er en video vi har lavet, hvor vi har brugt Genie i en corporate video, for at give videoen et unikt look:

Genie er et utrolig godt stykke ingeniørarbejde og vi bruger den rigtig ofte. Ikke blot til timelapse optagelser men også til at lave langsomme panoreringer eller glidende bevægelser til siden, da det kan være svært eller umuligt at lave denne slags optagelser helt jævnt ved håndkraft.

I en film om Lauras Bakery brugte vi f.eks. Genie til både timelapse sekvenser og til at lave langsomme, glidende kamerabevægelser med:

Genie timelapseGenie i aktion hos Lauras Bakery

Vi har desuden planer om at bruge Genie på en helt særlig og unik måde på en musikvideoopgave snart – men mere om dette senere!

Her er et par andre timelapse optagelser vi har lavet – dog ikke med Genie:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Videoproduktion: essentielle programmer og plugins